20.
mail osalesid II klassi õpilased Põllumajandusmuuseumi õppeprogrammis "Rukkileib
ja või meie laual". Õppisime tundma teraviljasaadusi, peksime kootidega vilja, jahvatasime jahu
jahvekivide, uhmri ja käsikiviga. Meile õpetati leivataigna segamist ning leiva
küpsetamist. Saime võid kloppida -tuli välja küll.
Omatehtud
võid ahjusoojale leivale määrida oli uhke tunne ja maitses ka väga hästi. Õppepäeva
eesmärgiks oli väärtustada ja tutvustada rukkileiba kui esivanemate igapäevase
toidu osa ning leiva olulisust ja tervislikkust ka tänapäeval. Meie tegemised
said filmilindile ja nendest pannakse kokku Põllumajandusmuuseumi uus õppefilm
- leiva saamislugu.
Muuseumilt
saime kaasa töövihiku „Ahjualuse leivaraamat“, sirvilauad maaviljeluse
ajaloost, voldiku „Vanarahva arvamusi leivast“ ja lauamängu „Kuidas valmib
leib“.
Külastasime
sel päeval veel teistki muuseumi.
Eesti
Lennundusmuuseum pakkus lastele suurt huvi. Peahoone kolmel korrusel on ligi
nelisada lennukimudelit.
Välisväljakul
paiknevaid helikoptereid, õppe-treening-ja reaktiivlennukeid saime lähedalt
uurida. Kahte reisilennukisse lubati ka sisse minna. Oli see vast põnev
muuseum!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar