teisipäev, 20. mai 2014



20. mail osalesid II klassi õpilased Põllumajandusmuuseumi õppeprogrammis "Rukkileib ja või meie laual". Õppisime tundma teraviljasaadusi, peksime  kootidega vilja, jahvatasime jahu jahvekivide, uhmri ja käsikiviga. Meile õpetati leivataigna segamist ning leiva küpsetamist. Saime võid kloppida -tuli välja küll.
Omatehtud võid ahjusoojale leivale määrida oli uhke tunne ja maitses ka väga hästi. Õppepäeva eesmärgiks oli väärtustada ja tutvustada rukkileiba kui esivanemate igapäevase toidu osa ning leiva olulisust ja tervislikkust ka tänapäeval. Meie tegemised said filmilindile ja nendest pannakse kokku Põllumajandusmuuseumi uus õppefilm - leiva saamislugu.
Muuseumilt saime kaasa töövihiku „Ahjualuse leivaraamat“, sirvilauad maaviljeluse ajaloost, voldiku „Vanarahva arvamusi leivast“ ja lauamängu „Kuidas valmib leib“.
Külastasime sel päeval veel teistki muuseumi.
Eesti Lennundusmuuseum pakkus lastele suurt huvi. Peahoone kolmel korrusel on ligi nelisada lennukimudelit.
Välisväljakul paiknevaid helikoptereid, õppe-treening-ja reaktiivlennukeid saime lähedalt uurida. Kahte reisilennukisse lubati ka sisse minna. Oli see vast põnev muuseum!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar